Turecko 2013 – 3. den

07.06.2013

joomplu:7448Jsme tady již čtvrtý den (počítáme-li neděli) a ještě jsme neviděli mráček. Tím Vás nechceme dráždit, ale jen říci, že je tady více než 8 měsíců teplota jako u nás v létě, v nejteplejších měsících se rtuť v teploměru šplhá prý celkem pravidelně nad 45 stupňů.

Dnes nás pozvali na pláž, která je vzdálena asi 60 km, jedeme busem a po cestě se zastavujeme v malé přímořské vesničce Tuzla, kde nám starosta vesničky povídá historii i současnost okolí. Nikoho to moc nezajímá, všichni se už vidí na pláži. Konečně. Ale už příjezd se nám zdál takový jiný, nikde nikdo, žádní lidé, natož turisté. Po zeptání nám vysvětlili, že to je nějaký kemp, momentálně prázdný a že v celém areálu budeme naprosto sami. Přirovnal bych to ke Spálovskému mlýnu, když by se o něj nikdo 10 let nestaral.

A moře? Teplé, až překvapivě, teplotu jsme odhadovali na 26, 27 stupňů, obrovské vlny již asi 30 m od břehu, které způsobovaly, že voda místo blankytně modré byla žluto-hnědá od písku. Ale i tak jsme si to dost užili, inu češi u moře…..skákali jsme do vln, potápěli, prostě paráda. Místní 2 pánové nám spolu s paní ředitelovou a panem ředitelem připravili lahodný oběd- grilované kuřecí maso, grilovanou rybu, spousty salátů a nakonec samozřejmě WATER MELON – ten tady jedí skoro pořád. Po obědě ještě proběhla soutěž o logo projektu, vyhrála ho polská studentka, Marťa Rudolf byl se svou“ rukou“ druhý – gratulace.

Slunce bylo dost silné (na náš vkus), tak jsme se skoro všichni „připekli“ …..to se (ne)bude spát!!!!!

Nebyly nalezeny žádné obrázky