Soutěž mladých zoologů – ZOO Ostrava

21.11.2018

Dne 13. 11. 2018 jsme se již tradičně účastnili soutěže v ZOO Ostrava, tématem letošního ročníku byla „Domestikace a česká a slovenská národní plemena domácích zvířat.“ Soutěžilo se ve družstvech po pěti žácích a naši školu reprezentovala celkem 4 družstva, která si nevedla vůbec špatně.

I. kategorii (žáci 6. a 7. tříd) nás reprezentovali zástupci šesťáků (Filip Mück, Michal Doležel, Šimon Kolek, Hana Šindlerová, Anežka Dratnalová) a v konkurenci mnohdy starších žáků a více než sta družstev skončili v první polovině.

II. kategorii (žáci 8. a 9. tříd) jsme měli tři družstva, která si vedla ještě lépe v konkurenci asi 170 družstev:

Družstvo složené z žáků 9. tříd (Filip Zimmermann, Tonda Korytář, Dajána Machulová, Jana Králová a Dominika Vichrová) skončilo na děleném 44. místě     

Žákyně 8. ročníků (Tereza Mahušková, Sára Stupárková, Lucie Kelnarová, Monika Balintová a Viki Fusková) obsadily velmi pěknou 25. příčku.

A konečně poslední družstvo deváťáků (Tereza Harašínová, Alena Janošová, Klára Vašutová, Magda Beňová a Filip Vahalík) skončilo na perfektním 11. místě a bohužel jenom o jediný bod nepostoupili v této nabité konkurenci základních škol a gymnázií z celého kraje do finále, kam postupuje deset nejlepších. 

Po napsání testu měli žáci ještě rozchod po ZOO a mohli si užít jeden z posledních teplých a slunečných dní v tomto roce, v příjemném prostředí.

Všem soutěžícím děkuji za účast a snahu učit se něco navíc.

 

P. Staněk

Nebyly nalezeny žádné obrázky