Přespolní běh 2018

16.10.2018

Okresní kolo v přespolním běhu

Koncem září se uskutečnil již 24. ročník přespolního běhu, tradičně v Rekovicích na Horečkách. V krásném prostředí se sešlo na 350 běžců ze základních škol celého okresu. I my jsme sestavili 4 pětičlenné týmy, pokud možno stejně vyrovnaných běžců. Počasí bylo ideální, takže výkonům nic nebránilo. A jak se nám dařilo?

Kategorie mladších žákyň vystartovala hromadným startem v počtu 17 pětičlenných družstev. Konkurence byla veliká. Naše děvčata v obsazení Ema Dostálová (doběhla v první dvacítce holek), Kateřina Schacherlová, Miriam Strnadlová, Adriana Jurošková a Andrea Klézlová si doběhla pro 6. místo.

Mladší kluci, těch se na startovní čáru postavilo ještě více. 19 družstev. Z naší školy v letošním ročníku předvedl nejlepší osobní výkon Ondřej Glet, který dorazil do cíle jako pátý. Celkově se kluci umístili na 9. pozici (David Semelka, Max Novák, Matěj Janírek, David Karola a Ondra Glet).

Starší dívky. V této kategorii jsme už po třetí v historii školy slavili vítězství. Neuvěřitelně vyrovnaná pětice holek předvedla skvělý výkon, když všechny do cíle doběhly do 13. místa z 60 žákyň. Vybojovaly si postup do krajského finále, které se uskuteční v Krnově 9. 10. 2018. A komu patří potlesk? Janě Fárkové, Natálii Boháčové, Karolíně Tihelkové, Eleně Balšínkové a Kristýně Tihelkové.

V kategorii starších chlapců je silná konkurence. Kdo nemá neběhaný určitý objem kilometrů, nemá šanci. Ale ani tady se nemáme za co stydět. V této věkové skupině bylo na startu 19 družstev z různých škol celého okresu. Naši kluci obsadili osmou pozici. Nejlepší plíce měl Filip Vahalík, který dorazil do cíle na 13. místě, jako 24. proťal cílovou pásku Jiří Šustek a pak postupně Matěj Sehnalík, Jenda Matěja a Ronaldo Haluška.

Krajské kolo

Naše vítězky se postavily na start 9. 10. 2018 v Krnově. Počasí luxusní. Patnáctistovka, kterou holky běžely, byla ale neuvěřitelně rychlá. Možná si každá vylepšila svůj osobní rekord, ale škoda, jen jeden jediný bod nás dělil od bronzového místa. To mrzí, nicméně i přesto klobouk dolů. Poprat se s atletkami, které mají naběhaný úplně jiný počet kilometrů a dýchat jim na záda, je skvělé.

Lenka Rudolfová

 

Nebyly nalezeny žádné obrázky