Celoroční školní sportovní pohár

25.10.2017

Pro letošní rok jsme udělali velkou změnu v pořádání jednorázových sportovních odpolední aktivit. Z důvodu nízkého zájmu o tyto aktivity z řad žáků ll. stupně jsme museli změnit celý systém pořádání tak, abychom zajistili minimální účast napříč všemi ročníky tohoto stupně.

Všechny odpolední aktivity zůstaly nezměněny, jen jsme je zahrnuli do školního sportovního poháru, který se bude odehrávat po celý školní rok. Do každé odpolední soutěže si budou třídní kolektivy nominovat své účastníky na základě propozic jednotlivých soutěží.

Na programu budou kuželky, skok vysoký, stolní tenis, Vánoční pětiboj, Výstup na Sněžku, basketbalové dovednosti a triatlon. Po poslední soutěži bude velké vyhodnocení, kdy nejlepší třídy mají zajištěn finanční poukaz, který může celý třídní kolektiv využít na školní výlet, zážitkový výlet, zábavní parky apod. Od této revoluce odpoledních sportovních aktivit na naší škole si slibujeme větší zájem dětí o sport a jejich pravidelné zapojování se. S tím souvisí zodpovědnost žáků k nominacím na soutěže a smysluplné trávení volného času.