Republikové finále OVOV

12.09.2017

Od čtvrtku do soboty se naše žačka 9.B třídy Adéla Dostálová zúčastnila republikového finále atletické soutěže OVOV, což pro neznalé znamená Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů. Tato soutěž zahrnuje deset atletických disciplín, které všechny závodnice a závodníci musí splnit, dostávají za své výkony body a jak to už bývá, ten s nejvyšším počtem bodů vyhrává. Do Brna, do krásného areálu VUT (vysoké učení technické), se sjelo téměř 600 nejlepších atletů a atletek z celé České republiky.

Po slavnostním nástupu v pátek ráno, kdy všichni sportovci vytvořily z barevných triček olympijské kruhy a učitelé z modrých triček letopočet 2017, po uvítacím ceremoniálu se spoustou VIP hostů a slavnostním olympijském slibu se už začalo naplno soutěžit.

První den na Adélku čekaly tyto disciplíny: skok daleký, švihadlo, běh na 60m, shyby a medicinbal. První den se naší žačce povedl výborně a byla z toho krásná 8.pozice v soutěži jednotlivců dívek ročník 2003. Skvěle rozběhnutý závod.

Po oba dny tuto skvěle organizovanou sportovní událost doprovázela spousta zajímavých doprovodných aktivit. Např. olympijská vesnice BEACTIVE, kde jste si mohli vyzkoušet golf, jízdu na surfařském stimulátoru, pinpong na stolech různých rozměrů, lukostřelbu, soutěže České olympijské nadace a mnoho dalších. Důležitou součástí byly autogramiády s našimi bývalými i současnými olympioniky a vynikajícími sportovci. Zde jste mohli spatřit a požádat o autogram např. Šárku Kašpárkovou, Květu Jeriovou, Ivu Večeřovou, Ivetu Vacenovskou, našim gymnastkám známého Jiřího Tabáka, Táňu Kocembovou, Michala Navrátila, Pavla Buráňe, Michala Palínka, Jiřího Vyčichla, Annu Krausovou, Dalibora Motejlka, Jindřicha Zemana, Daniela Málka, Jiřího Polívku, Jiřího Jedličku, Ladislava Rygla,Šárku Novákovou, Jiřího Jiráně, Věru Hrabákovou- Derflovou, Petru Chocovou, Míšu Hrubou, tenistku Adrianu Gerši a mnoho dalších. Dále jsme si mohli zacvičit zumbu, vyzkoušet si bubnování či zhlédnout ukázky práce Policie ČR a české armády. Skvěle jsme se bavili při komentování Štěpána Škorpila, kterého všichni známe z české televize.

Druhý den následovalo pět dalších disciplín. Na všechny atlety čekaly, shyby, kliky, leh-sed, trojskok a závěrečná volitelná disciplína (běh na 1000 m, dribling nebo plavání). Adélka bojovala jako lev, při každé disciplíně nechala na stadionu všechny své síly. Soupeřky se však také snažily a po závěrečném běhu na 1000m , který Adélka s přehledem vyhrála, skončila na překrásném 17. místě z celkového počtu 113 závodnic z celé České republiky. Získala úctyhodných 7.132 bodů. Moc a moc Adéle blahopřejeme a ještě více děkujeme za vynikající reprezentaci nejen školy, ale i města. Také jí přejeme do dalšího tréninku mnoho chuti a elánu.

Nebyly nalezeny žádné obrázky